ik doe het me niet na...

Trainingen en workshops

Theatersport

Ik geef theatersport/improvisatietheater training. Aan bestaande verenigingen en aan mensen die bij mijn eigen cursus in Nijmegen aansluiten.

Cursus

In een groep van minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers leg je stapsgewijs de basis van theatersport. Dat gaat om je voeten volgen, ja zeggen tegen spelaanbod, je vrij voelen om je te laten zien en horen. En vooral - plezier en vertrouwen krijgen in improviseren. Het is echt KEI LEUK! 

Ik geef in mijn trainingen vooral aandacht aan spelonderdelen zoals personage opbouw, het spelen met grote en kleine emoties, lichaam als middel, verbinding en samenwerking met je medespelers, de ruimte om je heen en jezelf. Ik geef ook  trainingen in improzingen (ook aan mensen die volgens zichzelf NIET kunnen zingen) samen met Leon Wybenga en Jan Pieter Maaijweej als vaste pianisten. Het allerbelangrijkst vind ik dat je je veilig genoeg voelt om vreselijk veel plezier te maken. 

In september en in januari start telkens een reeks van 12 lessen. En net voor de zomer start er altijd een kortere introductiecursus, waarin je kunt ontdekken of je het leuk vindt! 

Neem bij interesse gerust contact op voor de precieze data en tijden!

Reeks van 12 lessen: €220,-
Reeks van 6 lessen: € 110,-

Deze cursus vindt plaats in het Opusgebouw, Vierdaagseplein 1, Nijmegen. 

Verenigingen

Als bestaande vereniging kun je me vragen om een paar trainingen te geven of een wat langer blok. Ik ga maximaal een periode van een half jaar aan, om daarna altijd een moment te hebben om te evalueren. Hebben we elkaar nog iets te bieden, of is er behoefte aan nieuwe input?

Mijn specialiteit bij meer ervaren spelers is mindful improviseren. Scherp in het hier en nu zijn - afgestemd op jezelf en op de anderen. Je zelf als instrument gebruiken om geloofwaardig te spelen. Dit komt de acteerkwaliteit ten goede. Het is daarmee eerder improvisatie-acteertraining dan theatersporttraining. De lessen blijven desalniettemin lollig, gezellig en vrolijk. Geloofwaardig betekent tenslotte niet perse gedeprimeerd :-) 

 


Het zorgt simpelweg voor verdieping van je spel. Iets waar ik graag aan bijdraag in de theatersportwereld!

 

Samen spelen is het leukste wat er is!
Heb je een feestje, een vriendenuitje of familiereünie en je wilt eens wat anders?

Dan kun je me  inhuren voor een improvisatieworkshop. Deze is altijd op maat - afgestemd op de ervaring binnen de groep en het doel van de samenkomst. Het gaat om samen plezier maken, om en met elkaar lachen. Stralend ten onder als het niet helemaal ging zoals je had gehoopt en genieten van de pareltjes die altijd ontstaan tijdens het improviseren. Wie weet, ontdek je wel een talent in je midden!

Verdieping

Soms wil je eens wat meer met team / groep mensen bereiken, dan alleen maar plezier maken. Bij improvisatie vinden hele mooie processen plaats in de samenwerking. Neem contact op als je daar in geïnteresseerd bent. In het samenwerkingsverband Pittens&Latour, training en theater, maak ik met Charlotte Rutgers-Latour graag een training die aansluit op je wensen! 

Elke workshop is natuurlijk mooi af te ronden met een voorstelling mét of voor de deelnemers!

Meer weten? Neem gerust contact met me op!

Reviews van deelnemers van de cursus theatersport in Lent
(waarvoor 1000 maal dank)

~ Cindy heeft respect voor wie én waar de ander is. 
~ Cindy coacht niet zozeer op games of vorm, maar vooral op de innerlijke persoonlijke speler. 
~ Cindy stelt zich inhoudelijk gelijkwaardig op aan de deelnemers. Iedereen heeft zijn bijdrage en die mag gehoord  en uitgeprobeerd worden. Ze houdt wel de leiding in het proces.

Opbellen
E-mail