2021-01-30

Impro-Life Skills: Incasseren

Incasseren was een lastig thema binnen trainingen van theatersportgoeroe Keith Johnstone me leerde dat incasseren gaat over jezelf durven laten veranderen, ‘dare to alter’.

De cirkels van aandacht van Stanislawsky zijn een prachtig middel om daarmee te experimenteren. Bij de 1e cirkel richt je je focus op je lijf, je gedachten en emoties en wat betreft incasseren gaat het om de veranderingen. Wat verandert er in je lichaam wanneer iemand tegen je schreeuwt of in je oor fluistert? Maak je jezelf groot of juist klein? Wat is de eerste gedachte? Welke emoties voel je en waar? De vervolgstap is daar uiting aan geven en dus impact durven maken op de ander.
De loep op sociale interactie.

Improvisatietheater is de perfecte speelplaats om al je gevoelens te ervaren en ze te communiceren. Verdriet of geluk delen, ook al kan dat zo verdwijnen of heeft de ander mogelijk een oordeel. Een plek waar de veilige ‘tijdelijke werkelijkheid’ je gelegenheid geeft om eens echt woedend in opstand te komen, of je juist te laten raken door liefde of vriendschap.
Met je lijf en jouw ‘wiring’ als gereedschap, maak je ín spel, echte persoonlijke ontwikkeling door. De perfecte tool voor Sociaal Emotioneel Leren!

Cindy - 17:45 | 1 opmerking