ย 
ย 

Mijn idee



2020-11-17

Train je begin-spier!

๐—”๐—น๐—น๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ.
Toch?

Beginnen of eigenlijk taakinitiatie, is een executieve functie. Een soort van knooppunt van verbindingen in je hersenen, die ervoor zorgt, dat je ondanks weerstand kunt beginnen aan een taak.

Voor de meeste mensen is dat moeilijk.
Herkenbaar?

๐—ž๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—ฝ๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ณ๐—ฑ
Wist je dat je zo’n knooppunt kunt ontwikkelen, door er vaker gebruik van te maken? De op- en afritten sluiten dan beter op elkaar aan. Je krijgt beter asfalt. De routes zijn beter op elkaar afgestemd. Het rijdt gewoon allemaal wat lekkerder door!

๐——๐˜‚๐˜€: ๐—•๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€!
Niet de dingen waar heel veel weerstand op zit.
Begin regelmatig aan iets waar een heel klein beetje weerstand op zit. Zorg dat de stap klein genoeg is, zodat je werkelijk begint en zo het knooppunt weer in gebruik neemt.

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป?
Improviseren is telkens beginnen aan iets nieuws. Een nieuwe scรจne waar je gaandeweg uitzoekt, wie je bent, wat je aan het doen bent. Of een oefening, waar je afhankelijk bent van de input van de ander. Eigenlijk creรซer je een situatie van onvoorspelbaarheid en daar wordt het brein onzeker van en dan voel jij weerstand. Zoals bij al die andere momenten dat je aan iets moet beginnen. Als trainer zorg ik ervoor dat de stap klein genoeg is om het te durven en kunnen en help ik je je onzekerheid verdragen. Maar beginnen moet je telkens zelf!ย 
Door het telkens opnieuw beginnen, train je je beginspier! Ofwel, je taakinitiatie!ย 

Mooi vak hรจ!

Meer weten? je weet me te vinden!ย 

Cindy - 15:22 @ Perfectionisme, 21st century skills | 17 opmerkingen



ย 
ย 
ย 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn