Improvisatie
Ik doe het me niet na...

Trainingen en workshops

 

Theatersport / improvisatietheaterles

Ik geef theatersport/improvisatietheater training. Aan bestaande verenigingen en aan mensen die bij mijn eigen cursus in Nijmegen aansluiten. 


Ik organiseer daarnaast weekendintensives van gave (inter)nationale trainers! Dit is de agenda van all they know!!

Cursus

In een groep van minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers leg je stapsgewijs de basis van theatersport. Dat gaat om je voeten volgen, ja zeggen tegen spelaanbod, je vrij voelen om je te laten zien en horen. 

En vooral - plezier en vertrouwen krijgen in improviseren.  Het is echt KEI LEUK! 


Er is  aandacht voor spelonderdelen zoals

  • personage opbouw
  • verhaal vertellen en opbouwen
  • het spelen met grote en kleine emoties,
  • lichaam als middel
  • verbinding en samenwerking met je medespelers
  • de ruimte om je heen en  jezelf

Ik geef ook  trainingen in improzingen (ook aan mensen die volgens zichzelf NIET kunnen zingen) samen met Leon Wybenga en Jan Pieter Maaijweej als vaste pianisten. Het allerbelangrijkst vind ik dat je je veilig genoeg voelt om vreselijk veel plezier te maken. 


Meestal start In september en in januari  telkens een reeks lessen. En soms voor de zomer start er een kortere introductiecursus, waarin je kunt ontdekken of je het leuk vindt! 

Neem bij interesse gerust contact op voor de precieze data en tijden!


Je committeert je aan een reeks á €25 per les. Verenigingen

Als bestaande vereniging kun je me vragen om een paar trainingen te geven of een wat langer blok. Ik ga maximaal een periode van een half jaar aan, om daarna altijd een moment te hebben om te evalueren. Hebben we elkaar nog iets te bieden, of is er behoefte aan nieuwe input?


Mindful improviseren

Mijn specialiteit bij meer ervaren spelers is mindful improviseren. Scherp in het hier en nu zijn - afgestemd op jezelf en op de anderen. Je zelf en je zintuigen als instrument gebruiken om geloofwaardig te spelen. Het is daarmee eerder improvisatie-acteertraining dan theatersporttraining. De lessen blijven desalniettemin lollig, gezellig en vrolijk! 

Het zorgt  voor verdieping van je spel. Iets waar ik graag aan bijdraag in de theatersportwereld!

 

Online theatersporttraining

Vanwege het coronavirus ben ik me gaan verdiepen in online theatersport! En dat werkt ook!

Het vraagt  extra  aandacht voor vaardigheden van improviseren, zoals luisteren naar de ander. Het traint aandacht en focus. Duidelijk en expliciet durven en kunnen definiëren wat je bedoelt. Het vraagt meer van je voorstellingsvermogen. Het vertraagt, waardoor het je vaardigheid traint om niet te grote stappen te zetten en in het hier en nu te blijven met je fellow improvisers!

Gewoon vanuit de woonkamer!!

Ik werk met Zoom. Zoom voldoet niet aan de AVG wetgeving. Je gaat bij deelname akkoord met de privacy voorwaarden van zoom. Je hebt een computer of laptop nodig (tablet / telefoon kan ook, maar  geeft wat minder opties)  met camera en microfoon. Het werkt het beste als je een (draadloos) koptelefoon gebruikt met microfoon. Komt het geluid van je computer, is het geen probleem. Zorg wel dat je in een rustige omgeving bevindt, zonder bijgeluiden en waar je niet gestoord of afgeleid wordt. 

Wat er gezegd wordt...

(waarvoor 1000 maal dank)

~ Cindy heeft respect voor wie én waar de ander is. 

Ik vind het leuk hoe ze iedereen zich thuis laat voelen. Iedereen krijgt op zijn minst een compliment per avond.

~ Cindy coacht niet zozeer op games of vorm, maar vooral op de innerlijke persoonlijke speler. 

Ik vind het leuk dat ze uitleg geeft over een scène en wat het effecten zijn van bepaald spel. Zo is het niet als de lama's: doe een leuk kunstje.
~ Cindy stelt zich inhoudelijk gelijkwaardig op aan de deelnemers. Iedereen heeft zijn bijdrage en die mag gehoord  en uitgeprobeerd worden. Ze houdt wel de leiding in het proces.
Ik vind de opdrachten die je kiest leuk en creatief.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn