Improvisatie
Ik doe het me niet na...


Persoonlijke ontwikkeling en improvisatie


Laten we meer lachen en in die ontspanning durven ontwikkelen! 

Geloof jij in jezelf continu blij voelen en gelukkig? Ik denk dat het een illusie is van deze tijd. Niet alles is maakbaar. Maar mildheid en de lach zijn tegelijkertijd ondergewaardeerd op dit moment. In deze wereld van presteren en bewijzen. Van meer informatie en minder tijd om te verwerken. "Ik wil wel de beste versie van mezelf zijn, maar ik wil niet altijd op mijn tenen lopen..."

Om op prettige wijze, groei door te maken, heb je een vaardigheden nodig. Vaardigheden die je ondersteunen in het proces van veranderen en ontwikkelen. Realistisch reflecteren op jezelf, stappen durven zetten, onzekerheid verdragen, het geloof dat je je überhaubt kunt ontwikkelen. Hoe ga je om met prestatie- en bewijsdrang? "Ik wil wel stappen zetten, maar durf eigenlijk niet goed fouten te maken en te experimenteren?" 

In mijn trainingen bied ik kennis aan over hoe ontwikkeling en leren eigenlijk in elkaar zit, laat ik je ervaren wat je huidige strategieën en vaardigheden zijn en oefen je nieuwe vaardigheden is er ruimte en tijd om het te laten bezinken en verwerken, maar belangrijker nog om in het hier en nu te blijven terwijl je leert. En dat alles in een bedje van luchtigheid en humor. Samen lachen - spanning voelen en een beetje dapperder worden met zijn allen! 

"Ik wil eigenlijk groeien in mijn baan, of misschien zelfs voor mezelf beginnen. Angstaanjagend om er alleen al aan te denken! Laat staan om het te doen!"

Niet alleen in je persoonlijke leven, maar ook in je werk heb je soms de behoefte of voel je de noodzaak om stappen te zetten. Jezelf te ontwikkelen.  Binnen je huidige baan of wellicht in stappen naar ander werk of naar zelfstandig ondernemen. Er staat druk op vanuit je werkgever, want die verwacht dat je in beweging blijft. Of jij zelf merkt dat je stappen moet zetten om het vol te (willen) houden. Maar hoe pak je dat aan? Wat als het niet lukt en waar moet je beginnen? 

Meer weten?

Wil je meer weten over een groeitraining in jouw organisatie? Neem contact met me op!

 GROEIWEEKEND

In het GROEIWEEKEND komt alles samen. 

Een weekend waarin je jezelf laat onderdompelen in een nieuwe kijk op je eigen persoonlijke ontwikkeling. Speels, onderzoekend en vrolijk kijken naar jezelf, waar je staat en waar je naartoe wilt. En niet onbelangrijk - hoe kom je daar, zonder vast te lopen in faalangst of zorgen. Drie dagen van bezinnen en lachen, oordelen herkennen en mildheid, inzicht en ontspanning. 

En dat in een prachtige omgeving. Het weekend vindt altijd plaats op een prachtige stille, inspirerende plek, zodat er ruimte is voor bezinning en ademruimte, naast alle plezier en hands-on ervaren. 

Terugblik Groeiweekend Velp 2019

Reviews groeiweekend april 2019

Eline de Boer (onderwijsspecialist) "Het was geweldig! Wat een mooie manier om met games uit de improvisatietheatersport en theorieën van o.a. Carol Dweck aan de slag te gaan met zelfontwikkeling! Ik heb echt genoten van jou als trainer! Ik vind dat je humor heel mooi afwisselt met serieuze zaken en ervaar dat je je volledig voor de groep inzet. Ook je eigen kwetsbaarheid tonen zorgde voor vertrouwen bij mij in jou. We hebben als groep gelachen, gehuild, ‘aha-momenten’ gedeeld, heerlijk gegeten en dat
alles op een prachtige plek! Dank je wel en gefeliciteerd met dit succes
!"

Tineke van Rijswijk (Coach bij HeartinMind) "Wat een plezier om zo te leren, zo te ervaren! Aan den lijve het verschil in effectiviteit te ontdekken van een fixed of growth mindset! Zo overtuigend. Improvisatie theatersport toegepast bij zelfontwikkeling in relatie tot de mindsettheorie van Dweck. Super! Je weet een luchtige sfeer te creëren, terwijl diepgang ook aan bod komt. Jouw eigen kwetsbaarheid te tonen, mee te nemen in het proces ervaar ik als een uitnodigend bewijs van je kracht als mens en als trainer!" 

Anneke Willems (promotor):"Een weekend waar ik nog veel aan terug denk. Bewust weer te zijn wie je bent, hoe je handelt en wie je bent in de groep. Cindy, je enthousiasme zoals je ons meenam in de games en zo weer uit kwamen bij wie we zijn. Je openheid en combinatie van jouw kennis is grensverleggend!"


Improviseren = zelf ervaren is zelf leren

Ik werd geïnterviewd over een workshop/ontmoeting met Gary Schwartz . Het gaat over hoe je als trainer/coach nooit weet waar je cursist is in zijn/haar persoonlijke leerweg. En dat je wel omstandigheden kunt creëren om iemand de gelegenheid te geven te leren, Het gaat erom dat de ander het zélf kan ervaren. Coaching / Trainen level 2.0.  


Vlog 2 CP IMPRO en persoonlijke ontwikkeling 

Wat heeft improviseren met jouw persoonlijke ontwikkeling te maken? 
Het gaat over kunnen anticiperen op veranderingen, de enige constante waar we van op aan kunnen.

 Vlog 3 CP IMPRO en Groeimindset

Waarom train je een groeimindset  als je improviseert? 
Dat komt door de focus op proces in plaats van op resultaat. 


 

Fouten maken moed

Het boek van Remko van der Drift: Fouten maken moed, geeft mooi weer waar ik me hard voor wil maken in mijn trainingen.  Het gaat over de acceptatie van waar je bent - met alle haken en ogen die daar aan zitten - maar ook met alle potentie die er in zit. En dat die potentie niet afhankelijk is van jouw aanleg, maar van de inzet, de moeite die je bereid bent te doen, om iets te bereiken. Dat een fout maken of falen, niet betekent dat je iets dus niet kan, of dat je mislukt bent - maar dat het een kans is om iets te leren. Leren is iets positiefs - niet een smet op je imago of zelfbeeld. 

Het idee dat je perfect en áf moet zijn, gaat overboord! 

Improvisatietheater is het uitgelezen middel om je foutenmaken-moed te trainen, te ontdekken waar jouw faalangst of blokkades zitten. Heb jij een fixed of een growth mindset? 

Waarschijnlijk allebei... kun jij zelf kiezen wanneer je welke mindset gebruikt?

Jaren geleden maakte ik via Tijl Koenderink, al kennis met de zienswijze van Carol Dweck en haar wetenschappelijke onderzoeken naar Leren Leren. Dit komt ook terug in 'de moed om te falen'. Hieronder een filmpje met een geanimeerde uitleg over de fixed en growth mindset, die je respectievelijk tegenhoudt of ondersteunt in je leerproces. 

Reviews


Super leuk! Collega’s hebben enorm gelachen, zijn in beweging gekomen en hebben met verschillende mensen een opdracht gedaan, waardoor iedereen met verschillende mensen in contact is gekomen. Hier en daar kwam er een verborgen talent naar voren en sommige onderdelen geven stof tot nadenken. Met een andere leidinggevende heb ik nagepraat over het mogen falen en mogen maken van fouten en de enorm positieve draai die je aan dit item geeft. Dit is een mooi uitgangspunt om mee te nemen met gesprekken met medewerkers die erg vast zitten in hun denkpatroon.~ Brigitte Snel, Kindcentrum de Optimist.


Hartelijk dank voor de inspirerende workshops voor onze Commerciële Economie studenten! Hier hebben ze echt iets aan. Complimenten. ~ Laurra Angenendt, Fontys Hogechool


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn