Improvisatie
Ik doe het me niet na...

Voorstellingen 

Forumtheater

Forumtheater zijn op maat geschreven scenes waarin een groep/team uitgedaagd wordt, om te oefenen met gedrag en gespreksvoering in herkenbare uitdagende situaties. 

We maken gebruik van de bestaande kennis en inzichten van de deelnemers en laten ze daarmee experimenteren.  Zo maken we van individuele kennis en kunde, gedeelde ervaringsdeskundigheid.
"Superleerzaam, erg herkenbare rollen en scenario's uit de praktijk en daarnaast ook bij vlagen hilarisch om  n aar te kijken. Daarnaast ook erg mooi om te zien hoe iedereen de vrijheid en veiligheid voelde om in te stappen en een rol over te nemen!"Buro Wisselstroom 
'Het liefst bewezen effectief'

Deze voorstelling gaat over een innovatiemanager in de zorg, die draagvlak probeert te creëren bij zijn management en bij medewerkers in de organisatie, voor  software die de cliënt in staat stelt zijn eigen zorgplan te beheren en bewerken. Hij stuit op nogal wat weerstand en het lukt hem niet om het management en de medewerkers met de neus dezelfde kant op te krijgen.

Hoe nu verder? 

Ilona Wakker - Wijnsma ,Coach leefplezier / adviseur welzijn

"Alles was rake informatie in de stappen die we willen en moeten gaan zetten in het project. Ik heb meer duidelijkheid over waar we zitten in het traject, hoe we nu de volgende stap moeten zetten, maar ook hoe we concreet een gesprek gaan voeren vanaf nu, waar wij de lead hebben en waar we die elders moeten zoeken... ...Nu nog meer tastbaar door beeld en delen van informatie en kennis."

Pro Persona (indigo)

Proost op de verliezers

We maken met deze voorstelling op toegankelijke wijze, soms luchtig en met een lach, soms raak, en ontroerend, bespreekbaar hoe moeilijk het kan zijn voor nabestaanden van zelfdoding om je sociale netwerk in stand te houden. Om je te laten troosten en ondersteuning te vinden bij je vrienden en familie. Zoals het ook voor hen, die het liefst een goeie vriend zijn, ook niet goed weten hoe ze dat moeten doen. We werken met de voorstelling toe naar een positieve afloop in de scène en in het publiek naar nieuw opgedaan begrip en ideeën voor hoe het óók kan.Heb je interesse in één van deze voorstellingen of in een forumvoorstelling op maat?
Neem gerust contact met me op. Ik denk graag met je mee. 
Terugspeeltheater met Ets, improvisatie en theater

Binnen een thema, vragen we het publiek om anekdotes/ervaringen. Dit persoonlijke verhaal vertalen we direct naar een theatrale vorm, soms heel letterlijk, soms poëtisch, soms terugkerende teksten, soms op beweging, op emoties of op karakters uit het verhaal gebaseerd. We verzinnen er niks bij - we verbeelden enkel het verhaal van de verteller.


Nederlands Jeugdinstituut
Bij dit kennisplatform was ETS betrokken bij een dag waar wijkteammedewerkers werkten aan verduidelijking en verdieping van hun identiteit als wijkteammedewerker. Ervaringen delen was hiervan een belangrijk onderdeel.
Wat een ervaring was dat; mijn ‘verhaal’ vertolkt door ETS in een ontroerend, passend, aansluitend mooi 3-Luik. Dank voor deze ervaring. Het was een kadootje. 

 

Magie van theater

Door er theater van te maken, gaat het plots over de ondertoon, onderliggende thematiek. De verteller krijgt een spiegel voor van zijn eigen ervaring. Het publiek wordt deelgenoot van het verhaal. Want iedereen herkent zichzelf in het onderbuikgevoel.  Daar heeft de volgende weer een eigen verhaal over. Zo  creëert terugspeeltheater verbinding, intimiteit  en (h)erkenning onder de toeschouwers. 


Humorvol en positief

Het is altijd een positieve, constructieve voorstelling. Humor, muzikaliteit en diepgang gaan hand in hand. Dit maakt het ook zeer geschikt om wat zwaardere thematiek te behandelen en het publiek onder een laagje van humor en herkenning elkaar te laten vinden. 


Bijzonder jeugdwerk

Bij deze jeugdinstelling hebben we gespeeld voor ongeveer 100 medewerkers, van staf tot begeleiding. Na en nog midden in een moeilijke tijd voor de jeugdzorg was er behoefte aan meer verbinding bij het personeel onderling en hun intrinsieke motivatie voor dit werk. 

Na de workshops was er terugspeeltheater van Ets, Improvisatie en Theater; een prachtige ervaring om je verhaal terug liet zien in zang, dans en spel... ...Mocht je in de gelegenheid zijn om tijd te maken voor terugspeeltheater: ETS is een aanrader.Impro op maat

Kijk... uiteindelijk kan natuurlijk alles als je improviseert! Het is afhankelijk van het doel van de voorstelling, voor welke vorm je kiest.

Nog wat voorbeelden op een rijtje. 


Ets, bij Ikweetraat.nl

Doel: humoristisch entertainment van een prijsuitreiking


We hebben een voorstelling gespeeld bij de prijsuitreiking van ikweetraat.nl voor het beste idee om het personeelstekort aan te pakken binnen zorg en welzijn.  Ons werd gevraagd om dit op humoristische wijze aan te kleden. We hebben korte scènes geïmproviseerd, naar aanleiding van de ideeën die waren ingebracht. Die gingen in een hoge hoed en telkens trokken we ene suggestie. Zo gave we erkenning aan de aanwezigen die een inschrijving hadden gedaan en kon iedereen onderuit om zich te laten verrassen en in lachen uit te barsten. 'Nogmaals hartelijk dank voor jullie waardevolle bijdrage aan de prijsuitreiking gisteren. Mooi om te zien hoe je ook weer Tommie en Sabine betrekt bij jullie show. En fijn dat jullie zo meedenken om er SAMEN een mooi feestje van te maken. 'Pittens&Latour, bij Radboud Universiteit Nijmegen

Doel: als dagvoorzitter de rode draad creëren

in een diverse dag voor de studieadviseur.


Met Charlotte van Pittens&Latour openden we de dag met een plenaire workshop waarbij impromindset centraal stond. Zodat iedereen met een vrolijk gemoed en open vizier de workshops inging en kennis maakte met elkaar. We speelden na d elunch scènes naar aanleiding van de ochtend-ervaringen van de deelnemers. De dag is geëindigd met een korte introductie in improvisatie-spelvormen en de deelnemers hebben zelf de dag afgelsltoen door voor elkaar te spelen. 

'Beste studiedag in mijn leven, 

doordat jullie alles in deze dag wisten te verbinden'. 


Samenwerkingen

Ik werk graag samen met de mensen van Pittens&Latour en van ETS, improvisatie en theater. Hieronder wat uitleg over deze twee collectieven. Voor meer inhoudelijk informatie, klik gerust op de website! Komen we elkaar daar wel weer tegen!


Pittens&Latour

training en theater

Charlotte Rutgers-Latour en Cindy Pittens zijn twee handen op één theatrale buik!  100% op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan tot in de puntjes. Een stroom van plezier, warmte en humor komt van ze vandaan en ze besmetten iedereen die ook maar in de buurt komt.  In spel zijn ze geloofwaardig, puur, passievol, eerlijk, toegankelijk, direct, emotioneel en slim.  
Ze spelen van luchtig humorvol theatersport tot  verbindend terugspeeltheater, waarbij ze teruggeven wat er uit het publiek of uit de dag naar voren komt. Ze spelen graag zelf, maar vinden het ook heerlijk om uw publiek te motiveren om in beweging te komen. www.pittensenlatour.nl


Ets, improvisatie en theater
Ets Improvisatie en theater, een theatergroep van 9 ervaren spelers, speelt geïmproviseerde theatervoorstellingen, zoals terugspeeltheater, theatersport en  voorstellingen op maat.

Ets creëert en ontsluiert. We verbinden en laten ervaren. We brengen  spontaniteit , komen in beweging en zetten stil. Vanuit echt contact en maatschappelijke betrokkenheid.  Spelen, plezier, lichtheid en humor. Klein en groots, met impact.

www.etsimprovisatie.nl

 

Nog op-maat-eriger?

Mocht je nog iets in gedachten hebben, wat je niet voorbij zag komen? Mocht je graag samen willen werken met CP IMPRO? Heb je een (impro)actrice nodig?
Mocht je iets willen organiseren, maar je weet niet goed hoe je aan de juiste mensen moet komen? 

Ik gebruik mijn netwerk in de theater(sport)wereld ook graag om de juiste mensen bij elkaar te verzamelen voor projecten op maat. Neem gerust contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn